Polaritatea bateriei, care este, cum să identifice

Fiecare baterie are o durată de viață limitată. în cele mai multe cazuri, aceasta nu funcționează pentru mai mult de cinci ani. Prin urmare, din când în când încă mai trebuie să se schimbe. Când achiziționați o baterie nouă, trebuie să acorde o atenție la unele dintre parametrii săi - capacitatea nominală, tipul și dimensiunea casetei, demarorul polaritatea actuală și.Unul dintre cei mai importanți parametri de baterii este polaritatea. Proprietarii de producția internă de mașini de a alege baterii mult mai ușor - acestea pur și simplu selectați capacitatea dorită și de brand, polaritatea nu va trebui să aleagă - toate masinile interne sunt bateriile la polaritatea directă.

Dar oamenii, care exploatează mașinile străine au mai greu înainte de cumpărare este important să se precizeze polaritatea bateriei și să acorde o atenție la dimensiunea și locația pinout.

Interesant! Dar principalul criteriu de selecție este polaritatea bateriei - unul dintre parametrii de bază ai bateriei și dacă alegeți nu este adevărat, atunci bateria nu se va conecta, și, uneori, pur și simplu periculos pentru a se conecta.

Să luăm în considerare conceptul de polaritatea bateriei.

Cum este bateria?

În interiorul carcasei este o baterie de electrolit în care sunt aranjate plăci de metal. Unele dintre plăcile sunt încărcate pozitiv, iar celălalt - negativ. Fiecare dintre plăcile de încărcare și păstrează conectarea bateriei începe să producă curent electric din cauza faptului că între interacțiunea are loc chimică de electrolit și plăci acoperite.

De-a lungul timpului, scade viteza de reacție și nevoile de reîncărcare a bateriei, în timpul căreia toate elementele interne sunt resetate. La operațiune foarte pe termen lung a elementelor interne ale metalelor supuse coroziunii, iar electrolitul este epuizat.

În acest caz, bateria trebuie să fie înlocuit. AKB o parte importanta a masinii, este responsabil pentru pornirea motorului, de alarmă și alte funcții de lucru.

Cum se determină polaritatea bateriei

Care este polaritatea bateriei?

Polaritatea bateriei caracterizată printr-un aranjament de piste externe asupra cazului. Principalul aspect terminale - aceasta este o schemă directă și reciprocă.

Acestea diferă numai pinii de locație - într-un caz, un stânga pozitiv, celălalt dreapta.

Și, în general, pentru camioane și mașini sunt puse baterii diferite.Aparatul este baterii mai sofisticate pentru camioane. Dar vom lua în considerare baterii pentru autoturisme, deoarece cu achiziționarea și înlocuirea bateriei se confruntă cu fiecare proprietar de masina.

De ce atunci când achiziționați un acumulator nou, de aceea este important să se ia în considerare polaritatea? Design de mașini este de așa natură încât locașul bateriei poate fi instalat într-un singur fel, și numai în cazul în care polaritatea este selectată pentru achiziționarea și instalarea este incorectă, atunci lungimea firelor nu este suficient pentru a conecta bateria.

Sau atunci când o conexiune este procedura de conectare (semne greșit conectat), ceea ce poate duce la circuitul, foc, deteriorarea bateriei în sine, ECU suflate și siguranța, sau alte lucruri neplăcute se întâmplă.

Prin urmare, este important să se aleagă cu atenție bateria în conformitate cu polaritatea necesară.

Determinarea polarității bateriei

baterii auto, după cum sa spus, există două tipuri de polaritate - înainte și înapoi, iar diferența constă doar în aranjamentul constatărilor actuale. Cum se poate determina în mod independent, polaritatea bateriei?

Cum se determină polaritatea bateriei

Start necesar pentru a extrage bateria din fantă. bateria este apoi rotit spre partea lui la un autocolant (care va fi partea frontală a bateriei). În acest caz, ambele terminale sunt adesea poziționate în partea de sus a cutiei.

Apoi, trebuie să se determine care este terminalul care se află. Cel mai adesea producătorilor de etichete marchează terminale, plus și minus sau culori - roșu pozitiv și negativ albastru sau negru. Deci, șansele de a identifica în mod incorect semne concluzii, aproape nici unul. Dar dacă ai bateria fără marcaj, puteți utiliza un voltmetru pentru a verifica semnele concluzii. Sau să acorde o atenție la diametrul terminalului.

La terminalele, sa se imbrace pentru o concluzie pozitivă, diametrul un pic mai mult și trebuie să te îmbraci pentru negativ - un pic mai puțin. Există două opțiuni pentru mașini polarității bateriei:

  • În cazul în care terminalul pozitiv la dreapta și la stânga negativ, atunci polaritatea bateriei este inversată. Această polaritate este mai frecventă în baterii pentru autoturisme și poate fi indicată prin cifra zero.
  • În cazul în care borna pozitivă a stânga și dreapta este negativ, atunci polaritatea liniei bateriei. Aceste baterii sunt plasate pe mașinile de producție internă. Este o polaritate dreaptă a celei numeral.

Important! Trebuie amintit despre faptul că alte specii polare nu au mașini, există doar înainte și înapoi.

Dar, în timp ce există baterii de diferite tipuri și dimensiuni - baterii poate varia în lățime și înălțime, în funcție de țara de producție, bornele nu pot fi potrivite pentru pârghie pentru același motiv (de exemplu, ele pot fi proiectate pentru fixarea cu șuruburi). Prin urmare, înainte de a cumpăra o baterie, este important să se determine nu numai polaritatea - înainte sau înapoi, dar, de asemenea, țara de producție, pentru a evita problemele cu conexiunea.

În plus, ieșirile de producție din SUA actuală a bateriei poate fi localizată pe suprafața laterală, iar pe partea de sus. Este important să se stabilească în prealabil tipul de baterie necesară.

Se determină polaritatea bateriei singură nu este atât de dificil. Dar, dacă nu funcționează, puteți căuta întotdeauna sfatul vânzătorilor în magazin, ei vor ridica un acumulator potrivit cât mai curând posibil.

Dar, dacă ați achiziționat greșit polaritatea bateriei, nu încercați să-l conectați, sau care au crescut peste transversală a firului - acest lucru poate deteriora bateria și mai multe daune grave la mașină.