Grudnichok șuierătoare gât - cauze si tratament

Ce se întâmplă dacă șuierătoare la sugari în gât? Orice zgomot, inclusiv respirație șuierătoare în timpul respirației pentru sugari ar trebui să alerteze părinții. În cele mai multe cazuri, respirația devine răgușit, în cazul în care trecerea aerului prin caile aeriene dificil. Disociază respirația normală este un obiect străin, acumularea de praf, spută vâscoasă.Șuierătoare în copilul din ce
De asemenea, trecerea aerului este împiedicată de îngustarea lumenul căilor respiratorii datorată spasmului mușchilor netezi. Copilul poate, de asemenea wheeze din cauza unor caracteristici anatomice congenitale ale sistemului respirator.

Este necesar să se facă distincția conceptul de „wheezing“ - zgomote în timpul respirației, și „răgușeală“ - modificări ale vocii (raguseala).

Să vorbim despre ce copilul poate ragusita, precum și a discuta despre cauzele zgomotului în timpul respirației la copii cu vârsta sub 3 ani.

Șuierătoare în gât unui copil sănătos

Sugarii șuierătoare de multe ori în gât, și asta e bine. Motivele acestui fenomen sunt după cum urmează:

 • incapacitatea de a înghiți saliva - valabil mai ales pentru copii de 3-4 luni, a căror salivă este produsă este foarte activ;
 • dentiție - de asemenea, cauza îmbunătățită producția de salivă, și, de asemenea, însoțită de edem orofaringian mucoasei, ceea ce poate provoca apariția wheezing;
 • wheezing în gât poate apărea atunci când regurgitarea alimentelor;
 • unii copii respirație șuierătoare gât, pur și simplu, din cauza acumulării de flegma; În cazul în care copilul învață să dețină cap și stai, respirație șuierătoare dispar de la sine;
 • copil poate răguși corzile vocale la supratensiune (plânsul prelungit, plângând).

copilul șuierătoare periodic care mănâncă bine, doarme și joacă, în cele mai multe cazuri, nu amenință sănătatea. Cu toate acestea, părinții trebuie să fie vigilenți. Este necesar să se măsoare temperatura corpului copilului de a verifica dacă el are o răceală, în cazul în gât înroșită.

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că copilul șuierătoare periodic, să acorde o atenție la acest medic pediatru. După ce a văzut grudnichka, el va afla dacă există motive de îngrijorare.

Răceli și răgușeală

Racelile - boala, a căror risc crește semnificativ în condițiile de hipotermie. În cele mai multe cazuri, cauza răceli

Șuierătoare în copilul din ce
grup virus SARS (infecție virală respiratorie acută). Acesta este motivul pentru care conceptul de „rece“ și „SARS“ este adesea folosit ca sinonime.

Caracteristica infecțiilor virale respiratorii acute la copii 1-5 ani de viață este că infecția afectează mai multe tractului respirator, care rezultă în răgușeală este însoțită de un nas înfundat, strănut, tuse si alte simptome de o răceală.

În cazul în care infecția virală afecteaza gat, se dezvolta laringita. Deci, exact cum sunt corzile vocale din laringe. Laringita este întotdeauna însoțit de răgușeală. În unele cazuri, vocea laringite a dispărut aproape complet. Alte simptome de inflamație a laringelui la un copil:

 • febră;
 • inapetență;
 • latră tuse;
 • Toane, tulburări de somn;
 • Copiii mai mari pot plânge de durere, gât uscat sau durere;
 • de foarte multe ori boala este însoțită de congestie nazală și curge nasul.

La copiii mici, infecții respiratorii tind să se răspândească la nivelul tractului respirator inferior - trahee, bronhii si alveolele. Pentru a preveni dezvoltarea de bronșită și pneumonie, ai nevoie de timp pentru a trata laringita.Tratamentul laringitei

laringită Tratamentul include agenți antivirali sau antibacterieni, în combinație cu antiseptic și antiinflamator. Complexitatea tratamentului sugarilor este faptul că cele mai multe dintre medicamente sunt permise a fi utilizate cu 3 ani.

Multi copii sunt tratamente contra - inhalare de aburi, gargară, bomboane de resorbție, spray-uri de irigare gât.

Ce măsuri ar trebui să facă pentru a îmbunătăți părinții copiilor bunăstarea?

dar ar trebui să utilizeze medicamente care sunt permise in copilarie. Gâtul poate fi tratat cu un aerosol „Akvalor gât.“ Nu îndreptați jetul de aerosoli direct în gât - acest lucru ar putea provoca un atac de tuse și chiar laringospasm. Spray trebuie aplicat cu atenție pe partea interioară a obrazul copilului, și el a distribuit peste orofaringe. De asemenea, puteți da copilului tau un musetel bulion slab, literalmente lingurița - acesta înlocuiește gargară.

Asigurați-vă că respirația nazală nu grudnichka încălcate. În cazul în care nasul copilului pus, utilizați un vasoconstrictor nazal, cum ar fi „Vibrotsilom“.

Dacă este necesar în tratamentul antipiretice utilizare laringite, cum ar fi „viferon“ „Paracetamolul“ „Ibuprofen pentru copii.“ Febra copil este produs în forme convenabile - sub formă de supozitoare rectale, siropuri și suspensii. Apelând antipiretic când temperatura crește la 38 ° C

crupa Adevărat și fals

Crupa numit laringită acută obstructivă. Sub obstrucție a însemnat o reducere bruscă a tractului respirator. Crupa - o stare foarte periculoasă, care poate duce la deces. Cele mai sensibile la copii crupa 1-3 ani de viață.

Umflarea sugari laringian mucoasei de numai 1 mm îngustează lumenul tractului respirator în jumătate, astfel încât se poate dezvolta astm.

Se face deosebirea între crupa adevărat și fals. Adevărata crupa asociată cu difterie - boli infecțioase pentru copii. Atunci când difterie a crescut în mod semnificativ amigdalele si ganglionii limfatici. gonflează gâtului copilului, gât este acoperit cu un film dens, care împiedică trecerea aerului. Difterie Tratamentul este doar una - introducerea de ser difteriei antitoxice (PDS), care neutralizează otrăvurile secretate difteric.

Așa numita crupa fals se dezvolta in boli virale si bacteriene care pot duce la îngustarea lumenul cailor respiratorii superioare. Ea poate apărea pe fondul laringitei obișnuite cu SRAS.

Șuierătoare în copilul din ce

 • răgușeală;
 • tuse seaca umed;
 • dificultăți de respirație, respirație șuierătoare aer inhalare;
 • atacuri de dispnee în timpul nopții;
 • palpitații ale inimii;
 • transpirație abundentă;
 • fata albăstruie.

Dacă prezentați aceste simptome ar trebui sa solicite imediat o ambulanță.

Copilul ar trebui să ia parte într-o poziție verticală, pentru a liniști. Încearcă să-l bea cu apa minerala calda - contribuie la lichefierea mucusului și face mai ușor de respirație. Se recomandă să meargă cu copilul în aer liber sau pentru a deschide o fereastră. Mulți experți recomanda să se scurgă grudnichka picături pentru nas vasoconstrictor. Scurgerea, au distribuit nazofaringe, reducând umflarea.

stridor neonatală - ceea ce este și cum să trateze?

Stridor - un sunet dur wheezing care acompaniază respiratie la diferite patologii ale tractului respirator. De multe ori stridor din cauza tulburărilor congenitale de dezvoltare ale laringelui, traheea și epiglotă. În particular, stridor pot fi asociate cu astfel de patologii:

 1. Laringlomalyatsiya - încetând zone ale laringelui sau epiglota în lumenul tractului respirator datorită rigidității insuficiente a cartilajului. De obicei, pentru a atinge 1,5-2 ani simptomele dispar.
 2. Șuierătoare în copilul din ce
  Trehomalyatsiya - slăbiciunea țesutului cartilajului traheal. Se manifestă ca respirație șuierătoare în timpul respirației afară. Ca laringomalyatsiya, traheomalacia pot să dispară măsură ce se maturizează. Numai în cazuri rare, pacienții necesită vmeshatelsto chirurgicale.
 3. Chisturile ale laringelui și epiglota poate fi diagnosticată chiar și la sugar. chisturi mici nu cauzează nici un simptom, cu excepția stratagemă în gât. În cazul în care chistul este mare, este dificil de a respira. tratament chirurgical.
 4. laringian papilomatoza juvenilă - mucoasa tumora benigna. Boala este diagnosticată în viața de 2-3 ani, uneori mai devreme. Primul simptom - răgușeală, stridor atașat în continuare să inhalați și expirați. Tratamentul include indepartarea chirurgicala a papiloamelor si terapiei antivirale.

Ar trebui să fie suspectată stridorului, respirație șuierătoare în cazul în care un copil nu dispare pentru o lungă perioadă de timp și nu se pretează la tratamentul conventional.

studii medicale superioare, anestezist.