Spre deosebire de încuietori maneta de blocare a cilindrilor - articol

Descrierea și funcționarea încuietori pârghie

Maneta de blocare este una dintre cele mai comune încuietori pentru uși metalice. Numele castelului a fost de pârghii - plăci cu arc cu caneluri speciale, care oferă încuietori de securitate.Cilindrul de blocare, care este

Baza sistem de pârghii de acțiune - un set de plăci (pârghii), care căptușesc sub influența dinților (șanțuri) ale cheii în poziții strict definite, permit să se rotească mecanismul de blocare. Discrepanța dintre cel puțin una dintre pârghii cu poziția „corectă“ face imposibilă deschiderea de blocare.

Dispozitivul și principiul de funcționare

Principiul de funcționare este destul de simplu încuietori de pârghii. Situat în interiorul pârghiile de blocare sunt cuplate cu un detaliu mai - bar, care oferă bare transversale se extind și să se retragă de blocare. Când este închis, pârghiile blochează în siguranță rack. Cheia are caneluri speciale, care se cuplează cu canelurile pârghiile și ridicați-le într-o poziție strict definită prin rotirea cheii. Odată ce toate pârghiile în poziția dorită atunci când acesta este ridicat pe locul raft liber, ceea ce duce la deplasarea șuruburilor. O astfel de schemă de circuit de încuietori pârghie operare.

Avantaje și dezavantaje:

1. Cheia relativ mare dimensiune

2. De multe ori - prezența sondelor cu o gaură prin care, prin sunete, nu numai că și aer, precum și pentru a trece cu ușurință chei principale de diferite tipuri, precum și instrumente pentru încuietori de rupere de putere

3. inconvenientul de înlocuire a mecanismului (de exemplu, în caz de pierdere a schimbării cheie, de regulă, au întreaga blocare, deoarece pârghiile și acționarea elementelor de blocare sunt aproape întotdeauna interconectate)

4. Datorită faptului că elementele de cod au o valoare relativ mare, deschiderea de blocare (care nu au o protecție suplimentară) alege relativ simplu. Cu toate acestea, în încuietori moderne, există multe decizii care complică activitatea pirolizei: cum ar fi sloturile false din pârghiile, sistemele de recunoaștere chei de master, de la puterea de hacking protecție.

5. încuietori mai complicate pot avea un mecanism special de reprogramare care citește profilul de activare a cheii introduse în dispozitivul de blocare, care, în viitor, și va fi folosit pentru a deschide dispozitivul de blocare.

Desigur, cele mai multe pârghii, cu atât mai mare încuietorile de securitate. Cu toate acestea, numărul de pârghii este limitat la o grosime finală totală a broaștei. Faptul este că, pentru a asigura funcționarea fiabilă a grosimii de blocare a pârghiilor individuale nu poate fi mai mică decât o anumită dimensiune. Aceasta este, creșterea numărului de pârghii crește dimensiunea castelului, astfel încât acesta poate fi încorporat numai în ușă cu o anumită grosime a benzii. În plus, în cazul în care se intenționează să instaleze o placă de blindaj suplimentare, trebuie să fie luate în considerare și grosimea acestuia (1,5 - 2,5 mm).

În general, putem spune că încuietorile de pârghii sunt una dintre cele mai fiabile. Fiabilitatea lor este asigurată, în primul rând, rezistența structurii în sine. De obicei, este destul de produse mari și grele. În plus, încuietori de pârghii moderne, practic, toate scobiturii, ceea ce înseamnă că nu au părți proeminente, vizibile din exterior se poate bloca doar gaura cheii. În plus, organismul de blocare în sine este suficient de puternic pentru a oferi o bună protecție împotriva șocurilor.

Descrierea și funcționarea broaștei cilindrului

Cilindru (sau „engleză“) de blocare - blocare, care este partea de lucru a cilindrului, care este fixat împotriva rotirii cu un mecanism secret și poate fi rotit doar atunci când cheia inserată „său“ în gaura cheii în cilindru. Mecanismul Secret (miez sau „bot“) al broaștei cilindrice este de obicei într-o carcasă standard prin care producătorii de larve diferite sunt compatibile între ele. Aceasta, împreună cu un principiu de funcționare destul de fiabile și o varietate largă de soluții tehnice concepute pentru a crește blocare de securitate de la rupere, provoacă o mulțime de popularitate.

Cilindrul de blocare, care este

O vedere generală a cilindrului

Principiul de funcționare a mecanismului cilindrului

Cea mai comună blocare cilindru pini. In aceasta prin cilindru și corpul trece printr-o serie de bolțuri cu arc. Fiecare știft este împărțit în două părți de lungimi diferite.Ilustrația prezintă modul în care un cilindru cu chei non-native și native. Când se utilizează nativ toate pini cheie sunt aranjate într-o singură linie, permițând astfel rotorul să se rotească liber (blocare deschis), iar în cazul rotației rotorului pas cheie este imposibilă. Astfel, sarcina atacatorului la deschiderea unui mod inteligent de hacking - garnitură de ace într-o linie. Devine mai complicat proporțional cu precizia ajustării diferitelor componente și prezența secrețiilor și capcană, cu care sunt pini de diferite forme și alte elemente.

Cilindrul de blocare, care este
Cilindrul de blocare, care este

Starea inițială a cheii „nativ“

Cilindrul de blocare, care este
Cilindrul de blocare, care este

cheie Deschiderea de blocare „Alien“

În afară de pin, o proliferare a cadrelor cilindru încuietori. Acestea sunt folosite ca un număr secret de cadre cu dinți cu arc. Dacă nu se introduce cheia, sau se introduce în cheia externă, acești dinți vin în canelură, împiedicând rotirea cilindrului. Numai atunci când se introduce cheia corectă, dinții din slot, permițându-vă să rotiți cilindrul. încuietori Frame sunt mai compacte decât PIN-ul, dar mai vulnerabile la hacking.

Cilindrul de blocare, care este
Cilindrul de blocare, care este

Deschiderea stării inițiale a castelului

Ce determină numărul de combinații de taste sau cilindru?

pini de codare sunt de lungimi diferite, în timp ce lungimea bolțului de blocare rămâne neschimbat. Numărul de combinații cheie în mecanismul de cilindru depinde de numărul de picături în crestătura de pe marginea cheii de lucru și numărul de crestături pe taste care corespunde numărului de pini.

Mecanismul Cilindrul poate fi împărțit în o singură față și față-verso. mecanisme unilaterale deblocate / blocate cu o cheie numai exteriorul ușii, pe interiorul unui buton fix cilindru (buton rotativ), rezultând în mecanismul în mișcare. mecanisme bilaterale cilindru au gaura cheii pe ambele părți.

În plus, în funcție de numărul în ace cilindru de blocare pot fi plasate într-una, două, trei sau patru rânduri.

Single rând pini mecanism de blocare cilindru este acționat cheie standard având o crestătură pe o parte. Cheia pentru un mecanism dublu rând pini are o crestătură pe ambele părți. mecanisme PIN trei- și patru rânduri au deschiderea de blocare într-o cruce și sunt acționate cu un profil cruciform cheie.

Desigur, mai multe rânduri de pini situate în cilindru, cu atât mai mare secret al castelului în sine, ci trebuie să se țină seama de faptul că creșterea complexității a cilindrului și a procesului de fabricație, care face cereri mai mari la producător pentru a crește numărul de pini.

Recent, o mare pe scară largă ca cilindri, chei care au frezat conic pe cheia. Din anumite motive, aceste chei sunt denumite „tastele cu frezare cu laser“ sau chiar „chei cu laser.“ Nici o legătură cu realitatea astfel de nume nu contează. Principiul de funcționare nu este diferită de chei uzuale pentru închizătoare cilindrice - caneluri pe pinii cheie cilindru sunt construirea unei linii de separare, care prevede un mecanism de declanșare. Datorită ușurinței cilindri fabricarea unor astfel de chei producătorii de economie foarte atasat de usi din China.

Avantaje și dezavantaje:

1. închizătoare cilindrice sunt destul de simple în design și de încredere în utilizarea de zi cu zi. Pe de altă parte, datorită design simplu, este posibil să se îmbunătățească și complexitate, în scopul creșterii în continuare furt. Prin urmare, piața există o gamă largă de miezuri, de la ieftin, oferind o protecție minimă la larve de mare complexitate, care poate fi prezent în mai multe tipuri de acorduri secrete și o serie de soluții tehnice pentru a proteja împotriva falsificării.

2. Dezavantajele închizătoare cilindrice sunt adesea menționate rezistența scăzută la fisurare mecanică aspră. De fapt, suficient pentru a detalia, bat sau trageți cilindrul de blocare, cum se deschide accesul la dispozitivul de acționare. Producătorii încearcă să împiedice acest lucru prin aplicarea, de exemplu, bronenakladki per cilindru, care complică găurire sau lovirea. De asemenea, în cilindrul instalat adesea ace durabile, plăci sau de bile de oțel călit, nepermițând de foraj.

3. Datorită dimensiunilor standard ale unui miez de blocare cilindru este ușor de înlocuit cu un alt (în caz de pierdere a tuturor seturilor de chei, de substituție la o mai complexă, etc.).

Trebuie remarcat, totuși, că, chiar și cel mai scump de blocare de bază nu poate oferi o protecție adecvată în cazul în care este instalat necorespunzător, de exemplu, în cazul în care larva este puternic în favoarea planului ușii, atacatorul poate încerca să-l smulgă. Și mai important, trebuie să ne amintim că, chiar și de blocare mai complicate și costisitoare nu oferă o garanție de 100% de protecție împotriva hacking, măsurile de securitate trebuie să fie proporționale cu riscul. Prea simplu de blocare poate atrage un hoț disponibilitatea sa de a deschide și prea complicat suficient atunci când închizătorul a lucrat alte căi de atac - la pătrunderea în alte moduri, cum ar fi printr-o fereastră. În general, putem spune că moderne de blocare a cilindrului a făcut o mare companie de producție, pe echipamentul exact și a materialelor conexe, este o riposta potrivit pentru a atacator, care a decis să atenteze la proprietatea dumneavoastră.

Comparativ cu maneta de blocare cilindru de blocare este mai de preferat din punct de vedere al rezistenței structurale și rezistență la fisurare, dar este mai vulnerabil la o cheie master. Acesta este motivul pentru care ușa din față este cel mai adesea echipat cu ambele tipuri de încuietori.